Zina Mahkemede Nasıl Kanıtlanır?

Zina Mahkemede Nasıl Kanıtlanır?

Boşanmalarda en çok sorulan sorulardan biriside aldatma mahkemeden nasıl ispatlanır sorusudur. Hukuksal aşamaları hallettikten sonra Zina Mahkemede Nasıl Kanıtlanır? sorusuna cevap arayabilmektesiniz. 

Zina Mahkemede Nasıl Kanıtlanır?

 İlk olarak, aldatma içerisinde bulunan deliller hukuksal yollardan sağlanmalıdır. Aksi takdirde oluşturulan mahkeme durumu dikkate almaz. Yani ispat yükü davacıdadır. Aldatma için yasal deliller olaya göre farklılık göstererek, sınırlı sayıda olmamaktadır. Eğer örnek vermek gerekir ise;

  • Aldatmayı veya ilişkiyi kanıtlayan fotoğraflar, kamera kayıtları gibi deliller,
  • Aldatan eş kişisinin aniden cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanması,
  • Sosyal medya hesapları veya mesaj içerikleri
  • Otellerin kamera görüntüleri, fişler, akaryakıt kayıtları
  • Kredi kartı ekstreleri ya da ani şekilde borçlanma
  • Tanık görüşleri

Aldatmada Mahkeme Kararı Nasıl Sonuçlanır?

Aldatmayı görerek kanıtlamak davacı için oldukça zor bir yöntemdir. Bu yüzden de Yargıtay aldatmayı kanıtlayacak tüm delillerin yeterli bulunmasını, zinanın da ilişki içerisinde meydana geldiğini gösterir özellikte olacağını belirtmektedir. Delillerin; “eşlerden birinin sürekli mesajlaşması, biriyle buluşması, ortak yaşanılan yere diğer eş yokken herhangi birinin gelmesi, eş ile diğer şahsın otelde kalması” gibi olması Hakim mahkeme sırasında ibraz edilen delilleri, takdir ederek hukuksal bir şekilde kararını verir

Fotoğrafın ve Video Kayıtlarının Delil Değeri Nedir?

Eğer eşlerden biri aldatıldığından şüphelenir ise ve bu durumda aldatma fiilini kanıtlamak amacıyla

 eşinin telefonunu dinleyerek, kamera kaydına alarak ya da konuşulanları kaydederek oluşturduğu ses, fotoğraf ya da video kayıtları boşanma sırasında davada delil olarak kullanılabilmektedir. Ancak, elde edilen ses, fotoğraf veya görüntülerin delil olarak kullanılabilmesi için, kaydın aldatma olduğunu ispatlamak için yapılması zorunludur.

 Yapılan tüm bu kayıtlar amacın dışında olarak sistematik ve planlı olaylar sergilenerek gerçekleştirildiyse elinizdeki video kayıtları ve fotoğraflar mahkemede bir delil niteliğinde kullanılamamaktadır.

 Mesela aldatılan eşin, eşinin arabasına veya çalıştığı yere, ofisine kamera veya kayıt oluşturacak herhangi bir cihaz koymak, eşinin yaptıklarını dinlemek ve görüntülemek boşanma davası esnasında delil olarak kullanılabilir. Ama eşinin cep telefonunu çeşitli dedektiflik programlarıyla sürekli dinlemek ve bu sayede de eşinin kendisini aldattığını öğrenmek, aldatılan kişinin ortaya çıkardığı kayıtlar mahkemede delil olarak kullanılamaz. Bunun sebebi de eşinin özel hayatını izlemesinden geçer. Yapılan bu davranış suç kabul edilir. Bu sebeple de mahkeme bu kayıtları delil olarak kabul etmemektedir.

 

Diğer Makaleler

Tebligat Nedir? Tebligat Gelince Ne Yapılmalıdır?

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?

Adana Boşanma Avukatı


İletişim Bilgileri

  +90 (533) 634 24 25

  info@cerensumer.av.tr

  Gazipaşa Mh. Ordu Cad. No:7 Dinçkan Apt. A Blok Daire:3, 01010 Seyhan/Adana

Faaliyet Alanları