Çalışma Ve Oturma İzni Avukatı

Çalışma Ve Oturma İzni Avukatı

Türkiye’de çalışmak ve yaşamak isteyen yabancılara çalışma izin ve ikametgahı hususlarında faaliyet göstermektedir ve ekibimiz her türlü aşamanın etkin sonuçlanması adına destek faaliyeti göstermektedir.

Oturma izini için başvurular son yapılan düzenleme ile göç idaresinden alınmaktadır ve şayet Türk vatandaşı değilseniz ancak Türkiye de oturmak istiyorsanız vize veya vize muafiyet almanız gerekmektedir.

Çalışmak istiyorsanız her hangi bir işe girmeden önce ülkeye giriş tarihi itibariyle 90 günü aşmamak kaydıyla başvuru yapmanız gerekir.

Tüm bu prosedürler hakkında bilgi alabileceğiniz Çalışma Ve Oturma İzni Avukatı ile iletişime geçmek suretiyle işlemlerinizi doğrudan çözüme kavuşturabilirsiniz.

Türkiye’de Oturum İzni Prosedürü Nedir?

Çalışma Ve Oturma İzni Avukatı önemli görevleri vardır ve Türk vatandaşı değilseniz Türkiye’de oturmak için vize muafiyet süresi yahut vize süresi içerisinde oturma izni başvurusu yapmanız gerekir.

Kanuni kalış süresi hesaplanması yurda giriş yapılan tarihten itibaren geriye yönelik sayılmakta ve 180 gün içerisinde 90 günü aşmama koşuluyla yapılabilmektedir ve bu nedenle 90 günü aşmamak adına oturum izni zorunludur.

Yeni yapılan düzenleme kapsamında prosedür tamamen değişmiştir ve başvurular artık göç idaresine yapılmaktadır.

18 mayıs 2015 tarihli 6459 sayılı yabancılar ve uluslar arası koruma kanunu düzenlenmek suretiyle refakat uygulaması da kaldırıldığından her yabancıya ayrı ayrı başvuru izin belgesi düzenlenme zorunluluğu getirilmiştir.

Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler?

  • İkamet izin başvuru formu
  • 4 adet fotoğraf (biyometrik ve son altı ayda çekilmiş)
  • Pasaport ya da yerine kullanılan belgenin aslı ve fotokopisi
  • Maddi imkana sahip olduğunu beyan eden belge
  • Sağlık sigortası
  • Göç idaresi tarafından talep edilen oturma izni çeşidi ya da destekleyici belgeler

Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda sayılan belgeler oturma izin türüne göre değişiklik göstermektedir ve ikamet tezkeresi yani oturma izni Türkiye’de bulunma amacı ve vize türüne göre belirlenmektedir.

Turist, öğrenci, eş ziyareti, iş görüşmesi, staj, ev çalışanı veya başka bir sebeple gelme durumlarına göre oturma izinleri süreli ya da süresiz alma hakkı çalışma ve oturma izni avukatı yardımıyla söz konusu olmaktadır.

Ülkeden ülkeye bu izinler farklılık gösterir ancak ülkemizde bu ilk seferde altı ay ve bir yıl arasında başlamak suretiyle sonrasında devam etmektedir.

Ülkeler arası ikili anlaşmalar da belge tercihlerini değiştirmektedir ve son yıllarda oluşan yoğun talepten ötürü göç idaresi hayli zorlanmakta ve 90 güne uzayan randevular vermektedir.

Çalışma Ve Oturma İzni Avukatı, ancak oturma izni yapmış olan yabancılar müracaat belgesi ile randevu tarihine kadar yasal olarak Türkiye’de kalma hakkına sahiptirler.


İletişim Bilgileri

  +90 (533) 634 24 25

  info@cerensumer.av.tr

  Gazipaşa Mh. Ordu Cad. No:7 Dinçkan Apt. A Blok Daire:3, 01010 Seyhan/Adana

Faaliyet Alanları