Trafik Cezası Erken Ödeme makalemizle sizlerleyiz. Trafiği düzenlemek, can kayıplarını, yaralanmaları ve kazaları azaltmak için uygulanan trafik kurallarına uymadığınızda çeşitli para cezaları ödemek zorunda kalıyoruz. Trafik düzenini korumak için uygulanan bu trafik cezaları, bazen çok yüksek fiyatlara ulaşabiliyor ve böylece sürücüler tarafından ödenemeyecek seviyelere çıkabiliyor. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarını özendiren bu cezalara, çeşitli indirimler uygulanarak sürücülerin borçlarını ödemeleri kolay bir hale getiriliyor. Trafik cezası erken ödeme yapmak için cezanın tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içinde başvuru yapmanız gerekmektedir.
15 gün içinde başvuru yaparsanız, cezanızı yüzde 25 oranında indirimli olarak ödeyebilirsiniz. Ancak 15 gün süre sınırını doldurursanız bu indirimden faydalanamazsınız. Eğer ceza ödeme sürenizi 30 gün geciktirirseniz, borcunuzu faiziyle birlikte ödemek zorunda kalırsınız. Trafik kurallarına uymadığınızda aldığınız trafik cezalarını erken ödeyerek indirimden faydalanmak için 15 günlük ödeme sürenizi aşmamalısınız. Emniyet kemeri takmamak, kırmızı ışıkta geçmek, ehliyetsiz araç kullanmak, araç kullanırken telefonla konuşmak, alkollü araç kullanmak gibi tüm trafik cezalarında geçerli olan yüzde 25 oranındaki indirim, tüm ceza borcunuzun toplam tutarına uygulanmaktadır.
İlgili Hizmet: Araç Değer Kaybı Davası Nedir? Nasıl Açılır?
Trafik Cezası Erken Ödeme İndirimi
Trafik cezası erken ödeme indirimi, 15 gün içinde tüm trafik cezalarını ödeyecekler için yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Örneğin 1200 TL trafik cezası borcu olan bir kişi, 15 gün içinde bu borcunu ödemek isterse, borcunu indirimli fiyattan ödeyecektir. 1200 TL borcu olan bir kişi tüm trafik cezalarını, 300 TL indirimli ödeyerek toplamda sadece 900 TL ödeme yapacaktır. Ancak 15 günü geçiren bir kişi borcunu geciktirdiği gün kadar faizle birlikte tüm borcunu ödemek zorunda kalacaktır.
Trafik Cezası Erken Ödeme Nereye Yapılır ?
Trafik cezası erken ödeme yapmak için anlaşmalı banka şubelerinden, PTT şubelerinden, vergi dairelerinden ve internetten ödeme yapılmaktadır. Trafik cezalarınızı PTT şubelerinden ödemek istiyorsanız, kimlik ve plaka numaranızla birlikte size en yakın PTT şubesine başvurarak nakit ödeme yapabilirsiniz. Anlaşmalı banka şubelerine giderek veya bu bankaların internet şubeleri üzerinden trafik cezalarınızı banka kartınız ya da kredi kartınızla kolayca ödeyebilirsiniz. Anlaşmalı bankaların mobil uygulamalarını kullanarak da trafik cezalarınızı hızlı ve kolay bir şekilde yatırabilirsiniz. Trafik cezalarınızı vergi dairesinden yatırmak istiyorsanız ceza kesilen kişinin kimlik numarasıyla size en yakın vergi dairesinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezalarınızı internetten ödemek istiyorsanız, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
Trafik Cezası Erken Ödeme İnternetten
Trafik cezası erken ödeme internetten yapılabilecek en kolay işlemlerden biridir. Trafik cezasının tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içinde borcunuzu internetten yüzde 25 indirimle ödeyebilirsiniz. Trafik cezalarını tebliğden itibaren 15 gün içinde ödeyen herkes, yüzde 25 indirimden faydalanmaktadır. İnternetten trafik cezası ödemenin birçok yolu vardır. Bunlar; Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden ve Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu bankaların internet şubeleri veya mobil uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi üzerinden trafik cezalarınızı ödemek için, bu web sitesinde Beyanla Trafik Para Cezası Ödeme sayfasını açarak bilgilerinizi girebilir, daha sonra ödeme sayfasından kartınızla ödeme yapabilirsiniz. Trafik cezalarınızı internetten ödemek için GİB’in anlaşması olan bankaların mobil uygulamalarına giriş yaparak veya web siteleri üzerinden ödeme yapma bölümüne giderek kimlik numaranızı girmeli, karşınıza çıkacak olan borcunuzu kredi kartınız veya maaş kartınızla ödeyebilirsiniz.Trafik cezalarınızı ödeyebileceğiniz Gelir İdaresi Başkanlığının anlaşmalı olduğu bankalar ise şunlardır:
- Akbank
- Garanti Bankası
- Halkbank
- Türkiye İş Bankası
- Yapı Kredi
- HSBC
- Finansbank
- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
- Vakıfbank
- Ziraat Bankası
- Denizbank
- Türkiye Finans
6439 tl Trafik Cezası Erken Ödeme İndirimi
Ceza Tutarı: 6.439,00 TL
%25 Erken Ödeme İndirimli Tutar: 4.829,25 TL
6439 TL Trafik Cezası Listesi
- Belediyeden alınan izin bitmesine rağmen yolcu taşımak
- Ehliyet sınıf dışında araç kullanmak
- Amaç dışında araç kullanmak
- Sürücü sertifikasını ehliyete dönüştürmeden araç kullanmak
- Hız sınırını %50’den fazla geçmek
- Emniyet şeridini kullanmak
- Mevzuata aykırı ışık kullanmak
- Ters yönde araç kullanmak
- Belediye’ye belirtilen faaliyet dışında yolcu taşımak
- Belediyeden izin alınan bölge dışında yolcu taşımak
- Alkollü araç kullanmak
- Tescil plakasız araç kullanmak
- Ardı ardına tehlikeli şerit değiştirmek (makas atmak)
- Araçlar üzerindeki değişikliklerin uygun olmaması
3135 TL Trafik Cezası Erken Ödeme İndirimi
Ceza Tutarı: 3.135,00 TL
%25 Erken Ödeme İndirimli Tutar: 2.351,25 TL
3135 TL Trafik Cezası Listesi
- Yaya geçitlerinde yayalara ilk geçiş hakkını vermemek
- Trafik polisi izin vermeden kaza yerinden ayrılmak
- Muayenede ağır kusurlu olan aracı kullanmak
- Büyük araçların sağ şeridi kullanma zorunluluğu
- Kavşak giriş çıkışlarında yayalara ilk geçiş hakkını vermemek
- Hız sınırını %30 ile %50 arasında geçmek
- Ticari araçların takograf kullanmaması
- Trafik kazasında iz ve delilleri yok etmek
- Araçlarda olması gereken ışık donanımlarını bulundurmamak
- Yarış düzenlemek
- Muayenesi olmadığı için trafikten men edilen araç kullanmak
Sümer Hukuk Bürosu olarak, Adana merkezi konumunda bulunan ofisimizde müvekkillerimize geniş yelpazede hukuki hizmetler sunmaktan gurur duyuyoruz. Adana avukat kadromuz, her biri kendi alanında uzmanlaşmış deneyimli hukukçulardan oluşmaktadır.
5 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanan resmî gazeteye göre süresi belli olmayan idari cezalarda indirimli ödeme süresi 30 gün olmadı mu?