Hukuki Makaleler

Duygusal Şiddet Ve Psikolojik Baskı Nedeniyle Boşanma

Duygusal Şiddet Ve Psikolojik Baskı Nedeniyle Boşanma

Türk Medeni Kanununda, bu hareketler ve davranışlar ayrı ayrı dikkate alınmaz ve örnek değildir.

Evlilik birliğinin ihlali nedeniyle boşanma durumunda, boşanmaya maruz kalan davranış ve hareketler Temyiz Mahkemesi tarafından içtihat hukuku esas alınarak belirlenmiştir ve yargıtayın içtihat hukukunun incelenmesi sonucunda, boşanma davasında boşanma davası evlenme birliği ilkesinden çıkarılmıştır.

Duygusal şiddet, şiddetin tanımında belirtilen amaçlar için diğer eşe baskı uygulaması ve bir ceza ve tehdit aracı olarak kullanılması için duyguların ve duygusal ihtiyaçların tutarlı ve sürekli bir şekilde kullanılmasıdır.

Örneğin, sevgi, destek ve merhamet gibi duygusal ihtiyaçları ihmal etmek, bir eş, arkadaşlar ve aile üyeleri arasında sürekli aşağılanma ve aşağılanmayı içerir.

Bu Duygusal Şiddet Ve Psikolojik Baskı Nedeniyle Boşanma, sürekli eleştiri, kıskançlık ve reddedilme gibi eylemlerin gerçekleştiği bir tür boşanmadır.

Başka bir deyişle, duygusal istismar; bir ortak çığlık atmak, diğerleri arasında gurur duymak, fiziksel şiddet kullanmakla tehdit etmek, birinin duygularını ve düşüncelerini ifade etme özgürlüğünü kısıtlamak, akrabalarıyla buluşmasını ve iletişim kurmasını yasaklamak gibi fiziksel baskılar olmadan uygulanır.

Cinsel İstismar Sebebiyle Boşanma

Cinsel tacizde cinselliğin bir eş olarak tehdit, korkutma, baskı ve baskı unsuru olarak kullanılması meydana gelir.

En az Duygusal Şiddet Ve Psikolojik Baskı Nedeniyle Boşanma gerekçeleri kadar önem arz eder.

Cinsel istismarın varlığını gösteren davranışlardan bazıları şunlardır; bir kişiye cinsel nesne olarak davranmak, aşırı kıskançlık ve şüphecilik göstermek, cinselliği bir ceza olarak kullanmak, karşı cinse ilgi göstermek, fiziksel şiddet yoluyla cinsel ilişki kurmak, duygusal baskı yoluyla cinsel ilişki kurmak; tecavüz, istenmeyen cinsel pozlar empoze; zorla fuhuş sayılabilir.

Cinsel istismar vakalarının çoğunda fiziksel istismar, sözlü ve psikolojik istismar da mevcuttur.

Aile Araştırmaları Enstitüsü’ne göre, yaralanmalar, morluklar ve morluklar, kırıklar, çatlaklar, ağız ve burun kanaması, düşük ve vücuda kalıcı hasar fiziksel istismar nedeniyle sık görülen durumlardır.

Fiziksel istismar, kaba kuvvet tarafından yıldırma, yıldırma ve cezalandırma aracı olarak kullanılır ve fiziksel şiddet; şaplak atmak, mastürbasyon yapmak, ısırmak, boğmak, tekmelemek, vurmak, nesneleri fırlatmak, bir evi terk etmek için fiziksel güç kullanmak veya bıçak veya silah gibi araçların tehdit etmesini önlemek için bir eve girmek, işkence hareketi ve fiziksel gücün bulunduğu durumlardır.

Fiziksel şiddet, aile içi şiddetin en yaygın biçimlerinden biridir ve bir boşanma sebebidir.

Fiziksel istismar, yaralanmalara veya rahatsızlığa neden olabilir veya bu koşullara maruz kalmaya, sıkı durmaya, kolunuzu bükmeye, saçınızı çekmeye, bir nesneyle çarpmaya, sıyrılmaya, hasta yaralandığında veya hamileyken gerekli yardımı sağlamaya çalışabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir